הכנת ממ"ד לטופס 4

מה צריך לעשות לצורך הכנת ממד לטופס 4 ? כדי לאפשר מגורים בבניין שנבנה זה עתה או לחלופין, בבניין שעתיד להיבנות, יש צורך בקבלת היתר בנייה מהרשות המקומית, או בשפה המקצועית אם תרצו, טופס 4. כאשר אנו רוכשים דירה מקבלן, יש צורך לוודא שיש לה טופס 4, כדי לא לקחת סיכון בקבלה או עיכוב בקבלת הדירה.במאמר זה:
בדיקת אטימות לממ"ד
התקנת מערכת סינון אוויר ואב"כ בממ"ד
בדיקת בטון
מידע נוסף

היתר בנייה כולל מספר אלמנטים הקשורים באין ספור דרישות, אך במאמר הבא נתמקד בהיתרים, בבדיקות ובהתקנות שיש לערוך לשם הכנת ממד לטופס 4.

על פי ההנחיות החדשות של פיקוד העורף וגם עבור הביטחון שלכם ושל יקיריכם בשעת חירום חלילה, יש להכין את הממ"ד בצורה האופטימלית ביותר, לכל צרה שלא תבוא. לקבלת טופס 4 יש לנקוט במספר לא מבוטל של פעולות, כשחלק מהן ממוקדות ספציפית למרחב המוגן.

בדיקת אטימות לממ"ד

עבור הכנת ממד לטופס 4 צריך לערוך בראש ובראשונה בדיקת אטימות לממ"ד, כשבין היתר יש לבדוק את כל הליקויים שקיימים בו, אם בכלל כמובן. באמצעות אנשי מקצוע העוסקים בתחום, ניתן לבצע את הבדיקות הנכונות שיאפשרו בסופו של דבר את קבלת האישורים הנדרשים, שכוללים גם אישור איטום וטיח אותן צריכה להנפיק במעבדה המוסמכת לבדוק את אותם אלמנטים.

פיקוד העורף דורש עריכת בדיקות אטימות לממ"ד אחת לתקופה. לא כולם מקפידים על על כך, אף שמדובר בהליך הכרחי, אשר בשעת מלחמה עשוי להציל חיים. אחרי הכל, מדובר ביכולת של חדר הביטחון שלכם להגן על חייכם מפני מתקפה לא קונבנציונלית. ההשלכות של תקינות החדר עשויות להיות קריטיות.

תקנת מערכת סינון אוויר ואב"כ בממ"ד

בבתי מגורים חדשים שנבנו זה עתה, יש תנאי לקבל טופס 4 בכל הנוגע למרחב המוגן, שמעוגן בחוק מחודש מאי 2010. ע"פ ההנחיה, על כל קבלן חלה החובה להתקין מערכת סינון אוויר ואב"כ בממ"ד. המערכת אמורה לייצר תחלופת אוויר בחדר, וליצור משך שהייה ממושך בממ"ד ללא צורך במסיכות אב"כ, כך שזמן השהייה מתארך משלוש עד חמש שעות, ליותר משבועיים רצופים. בנוסף, המערכת אמורה לסנן חומרים כימיים וביולוגיים במקרה של מתקפה בנשק בלתי קונבנציונלי, וגם לאוורר את החדר.

בשביל שיהיה ניתן להתקין את המערכת בצורה יעילה ומקצועית, יש לבצע התקנת צינורות אוורור בהתאם להוראות של פיקוד העורף, התקנה של חלון אטום ודלת ממ"ד תקינים, ביצוע של בדיקת האטימות בפתחים ואיטום של תשתיות חשמל ותקשורת.

בדיקת בטון

בנוסף, יש לבצע בדיקות בטון, לקבל הצהרת מהנדס שאחראי על שלד הבניין והממ"ד, ולהדביק מדבקות תו תקן תקניות על חלון הממ"ד והדלת, שהתקבלו לאחר שבוצעו כל הבדיקות הנדרשות. את המדבקות ניתן לקבל לאחר שהממ"ד עובר ביקורת של הג"א ומכון התקנים. שימו לב, חשוב לדעת שאין אפשרות להעביר לאנשים אחרים את המדבקות, מפני שעל כל מדבקה מופיע מספר סידורי משלה ומדובר בסכנת חיים במקרה שממ"ד כלשהו יוגדר כתקין בזמן שאינו עבר את הבדיקות.

אנו בחברת שביט רונן מציעים פתרונות יעילים להכנת ממ"ד לטופס 4. כשבין היתר ניתן לקבל ייעוץ לתיקון ליקויים בממ"ד באמצעות המומחים של החברה, שיעזרו לכם בכל הנדרש ומציעים בין היתר טיפול מול הרשויות עד קבלת האישורים, פיקוח והתקנה של מערכת סינון אוויר ואב"כ שעומדת בתן התקן של מכון התקנים.